Adresas

Algirdo g. 48, Vilnius

trečiadienis, sausio 30, 2008

Ištirkite Dvasias - pamokslo santrauka

 

Ištirkite Dvasias

1Jon 3,24b-4,6

 

Kas laikosi jo įsakymų, pasilieka Dieve ir Dievas jame. O kad jis mumyse pasilieka, mes žinome iš Dvasios, kurią jis mums davė. 1 Mylimieji, ne kiekviena dvasia tikėkite, bet ištirkite dvasias, ar jos iš Dievo, nes pasklido pasaulyje daug netikrų pranašų. 2 Iš to pažinsite Dievo Dvasią: kiekviena dvasia, kuri išpažįsta Jėzų Kristų kūne atėjus, yra iš Dievo, 3 ir kiekviena dvasia, kuri Jėzaus neišpažįsta, nėra iš Dievo. Tokia dvasia iš Antikristo, apie kurį esate girdėję, jog jis ateisiąs. Jis jau dabar yra pasaulyje. 4 Jūs esate iš Dievo, vaikeliai, ir nugalėjote juos, nes tasai, kuris jumyse, didesnis už tą, kuris pasaulyje. 5 Jie yra iš pasaulio, todėl kalba apie pasaulio reikalus, ir pasaulis jų klauso. 6 Mes esame iš Dievo. Kas pažįsta Dievą, tas mūsų klauso, o kas ne iš Dievo, tas mūsų neklauso. Iš to mes pažįstame tiesos Dvasią ir klaidos dvasią.

 

 

1)    Dievo Dvasia parodo, kad Dievas gyvena mumyse 1 Jon 3,24b o kad jis mumyse pasilieka, mes žinome iš Dvasios, kurią jis mums davė. Kaip gera, kad šiandien mes galime žinoti ar esame Dievo šeimos nariais. Jonas, kaip mylintis tėvas ragina patikrinti savo tikėjimą ir vaikščiojimą, kad tikrai žinotume kur esame, kur einame ir kur nueisime. Ir dabar jis (tiksliau Dievo Dvasia) kalba apie dar vieną svarbų asmenį, kuris padeda mums žinoti, kad Dievas gyvena mumyse. Tai Dievo Dvasia. Nepamirškime, kad mes esame pažymėti Dvasia Juk Dievas mus ir jus sutvirtino Kristuje ir patepė, pažymėjo mus savo antspaudu ir siuntė į mūsų širdis Dvasios laidą. 2 Kor 1,21-22. Kadangi Dievo Dvasia yra tokia svarbi mūsų gyvenime, Šėtonas visomis galimomis priemonėmis bando apgauti žmones pasiūlydamas kitą dvasią. Nemanykime, kad piktojo dvasia pasireiškia tik demonų išpuoliais ir visiems aiškiai suprantamu blogiu. Jis yra daug gudresnis už žmones. Jis gali apsirengti šviesos angelu, gali cituoti Bibliją daug geriau nei mes. Jis gali paskelbti kitą dvasią net Biblijos žodžiais. Todėl Dievas įkvėpė Joną užrašyti šiuos perspėjimo žodžius savo mylimiems vaikams.

 

2)    Perspėjimas: Yra pavojus tikėti ne ta dvasia.Mylimieji, ne kiekviena dvasia tikėkite, bet ištirkite dvasias, ar jos iš Dievo, ir pasklido pasaulyje daug netikrų pranašų" 4,1. Ne Dievo Dvasia ateina ne iš Kristaus ir jo apaštalų, bet netikrų apaštalų ir netikro Kristaus. Jėzus aiškiai sakė, „dvasia teikia gyvybę, o kūnas nieko neduoda. Žodžiai, kuriuos jums kalbėjau, yra dvasia ir gyvenimas" Jon 6,63. Jėzaus žodžiai yra Dvasia ir gyvenimas. Taigi nieko nuostabaus jei antikristas ir jo antapaštaliai bei antpranašiai skelbdami žodį, skelbia antidvasią. Korintiečiai įsileido ne tą dvasią į savo tarpą. Mat jei kas užklydęs ima skelbti kitą Jėzų, negu mes paskelbėme, arba jei jūs priimate kitą dvasią, kurios nebuvote priėmę, ar kitą evangeliją, kurios nebuvote gavę, tai jūs ramiausiai tatai pakenčiate2 Kor 11,4. Pasirodo tikintieji nuo pat pradžių buvo linkę turėti ne tą ramybę. Nereikia stebėtis, kad šiandien tiek daug "ramių" krikščionių, kurie tiki melu. Tiek daug "bažnyčių", kuriose Kristaus Dvasios nei su žiburiu nerasi. Jau tada pirmame amžiuje Judas rašė : Jud 1,3-4jaučiu reikalą rašyti jums raginimą, kad kovotumėte už tikėjimą, vieną kartą visiems laikams duotą šventiesiems. Mat vogčiomis įsiskverbė tarp jūsų žmonių, kuriems nuo seno surašytas toks kaltinimas: jie bedieviai, nes mūsų Dievo malonę iškreipia į palaidumą ir neigia mūsų vienintelį Valdovą ir Viešpatį Jėzų Kristų". Ačiū Dievui, kad Jis išsaugojo savo žodį ir Jėzaus Dvasia vis dar veikia. Ačiū Viešpačiui, kad mūsų brolių kraujas suteikė galimybę gerti gyvybės vandenį ir kasdieną maitintis gyvybės duona iš dangaus.

 

3)    Kaip pažinti netikrą dvasią?

 

  1. Dvasia, kuri neišpažįsta Jėzaus kūne (2-3) Iš to pažinsite Dievo Dvasią: kiekviena dvasia, kuri išpažįsta Jėzų Kristų kūne atėjus, yra iš Dievo, 3 ir kiekviena dvasia, kuri Jėzaus neišpažįsta, nėra iš Dievo. Tokia dvasia iš Antikristo, apie kurį esate girdėję, jog jis ateisiąs. Jis jau dabar yra pasaulyje. Dvasia, kuri neišpažįsta Jėzaus tokio, koks jis yra, nėra iš Dievo. Kas yra Jėzus Kristus? Iz 7,14; 9,6; Mat 10,32 Kas išpažins mane žmonių akivaizdoje, tą aš išpažinsiu savo dangiškojo Tėvo akivaizdoje. 1 Jon 2,23 kiekvienas, kuris neigia sūnų, neturi ir Tėvo.

 

  1. Dvasia, kurią mes esame nugalėję. (4) Jūs esate iš Dievo, vaikeliai, ir nugalėjote juos, nes tasai, kuris jumyse, didesnis už tą, kuris pasaulyje. Tikinčiojo gyvenimas, tai kova. Ef 6,12. Nepamirškime to. Ar pažįstame priešą? Jei norime kažką nugalėti, turime aiškiai žinoti su kuo kovojame. Mes esame nugalėtojų pusėje, jei tikime Jėzumi ir gyvename su juo. Jis yra mūsų pergalė prieš mirtį, baimę, tamsą ir nuodėmę. Velnias daro viską, kad apgautų tikinčiuosius ir tikintieji pradėtų kovoti dėl dalykų, kurie visiškai nėra svarbūs tikėjime. Todėl prasideda karai tarpusavyje. Ir pasaulis sako: žiūrėkite į tuos, kurie niekaip negali sutarti koks Biblijos vertimas geriausias, kokios giesmės geriausios ir drabužiai švenčiausi. Tikintieji kovoja dėl nieko, o Velnias vis daugiau ir daugiau sielų atitolina nuo Viešpaties išgelbėjimo. Prisiminkime, mes esame nugalėję visas piktojo dvasias, nes esame Kristaus armijoje. Izraeliui Dievas sakydavo: Aš jau atidaviau priešą į jūsų rankas. Dar prieš kovą, Dievas pranešdavo savo tautai, kad kova jau laimėta.

 

  1. Dvasia, kalbanti apie pasaulio reikalus. (5) Jie yra iš pasaulio, todėl kalba apie pasaulio reikalus, ir pasaulis jų klauso. kokie yra pasaulio reikalai? Jonas jau anksčiau sakė: nemylėkite pasaulio, nei to kas yra pasaulyje. Nes „akių pageidimas, kūno geismai ir gyvenimo puikybė nėra iš Dievo, bet iš pasaulio". Pasaulis rūpinasi kaip gerai atrodyti kitų žmonių akivaizdoje. Kaip turėti sėkmę, kaip kilti karjeros laiptais, kaip geriau pasilinksminti. Pasaulis mąsto apie tai, kas regima ir laikina. Pasaulis skelbia: gyvenk patogiai, nesirūpink kas bus kai mirsi, rūpinkis savimi. Savanaudiškumas arba godulystė yra didžiausias žmonijos priešas. „Kiekvienas mūsų tesirūpina būti artimui malonus jo labui ir pažangai". (Rom 15,2)

 

  1. Dvasia, nesiklausanti apaštalų žodžių. (6) Mes esame iš Dievo. Kas pažįsta Dievą, tas mūsų klauso, o kas ne iš Dievo, tas mūsų neklauso. Iš to mes pažįstame tiesos Dvasią ir klaidos dvasią.

Neapsigaukime mąstydami, kad jei žmones manimi neseka, tai jie ne iš Dievo. Kas tie mes, apie kuriuos kalba Jonas? Tai apaštalai. Tikri Jėzaus Kristaus apaštalai. Nes jie skelbė Jėzaus mokslą. Todėl mes galime ištirti kiekvieną dvasią ir žmogų tik per šį gyvybės Žodį. Štai kodėl velnias visomis išgalėmis bando įtikinti tikinčiuosius, kad Dievo Žodis neišbaigtas, kad dar yra apaštalų ir pranašų, kurie turi naujus Dievo apreiškimus. Sutinku turi naujus apreiškimus ir tikrai dievo, bet ne tikrojo Dievo, ne Visatos Kūrėjo ir atpirkėjo Dievo žodžius, bet Šėtono, šio žūstančio pasaulio dievo žodžius.

 

 

„Viešpaties Dvasia ant manęs, nes jis patepė mane, kad neščiau gerąją naujieną vargdieniams. Pasiuntė skelbti belaisviams išvadavimo, akliesiems – regėjimo; siuntė vaduoti prislėgtųjų ir skelbti Viešpaties malonės metų". (Luk 4,18)

 

 

 

 

Komentarų nėra: