Adresas

Algirdo g. 48, Vilnius

sekmadienis, gruodžio 30, 2007

Kalėdos, arba kas mums yra Kristus Jėzus

1 Kor 1,30

 

Kalėdos – tai Jėzus Kristus. Galbūt kam nors tik atostogos, bet krikščionims jos primena Jėzaus gimimą, gyvenimą, mirtį ir prisikėlimą. Todėl pakalbėkime apie Kristų. Kažkas pasakė, kad Krikščionybės esmė ne Jėzaus Kristaus mokymas, bet pats Jėzus Kristus. Krikščionybė –tai gyvųjų artimi santykiai su gyvybės Kūrėju.

 

Jo dėka jūs esate Kristuje (30) Jo dėka ir jūs esate Kristuje Jėzuje, kuris mums tapo iš Dievo kylančia išmintimi, teisumu, pašventinimu ir atpirkimu, Amen. Jo dėka. Ne mūsų dėka, ne didžiūnų dėka, ne pastorių dėka, ne Pauliaus dėka, ne išmintingųjų dėka, bet Dievo. Amen. Tai Dievas taip mylėjo šitą pasaulį, jog atsiuntė savo sūnų, kad kiekvienas, kuris jį tiki nepražūtų, bet turėtų amžinąjį gyvenimą. Tai Dievas buvo kantrus mūsų nusikaltimams. Tai jis padarė viską, kad mes pamatytume, kad Jis myli mus. Šiandien pasaulis skelbia apie žmogaus stiprybę, apie tai, kad žmogus viską gali pats padaryti. Tačiau išgelbėti savęs niekada negalėjo ir negalės. Todėl Dievas pasirinko gimti žmogaus kūne, kad išgelbėtų pasmerktuosius kūne. Jis gimė kūdikiu.

 

1)   Išmintimi. Pas Saliamoną atėjo Pietų karalienė. Gimus Jėzui – išminčiai iš rytų šalies. Kodėl? Todėl, kad Jėzus yra tikra išmintis. Kažkas sakė, kad Jėzus kristus nesimokęs moka kalbėti. Bet jis buvo išmintingas. Niekas negalėjo atsispirti jo atsakymams.

Kas yra išmintis? Tarkim išmintis yra geras išsilavinimas. Šiandien žmonės vertina išsilavinimą, nes tai jų manymu yra išminties pradžia. Geras išsilavinimas, reiškia gausi gerą darbą. Turėsi gerą darbą, reiškia turėsi pakankamai pinigų ir t.t.. Pat 1,1-7 Išmintis, kuri tik naudinga gauti gerą darbą arba pakankamai pinigų, yra labai menka ir neturi pasiliekančios vertybės. Luk 12 rašo apie vieną tokį "išminčių". Tarkim išmintis yra sugebėjimas gražiai kalbėti. Šiandien žmonės tai laiko išmintimi. Ar tai naudinga gyvenimui? Taip galbūt kiti jus girs, kad mokate gražiai kalbėti, bet tai jums nepadės. Dievo baimė yra išminties pradžia.

Dievas pasiuntė Jėzų kaip Dievo žodį. Heb 1,1. Jon 1,1 Kol 2,3 visi pasiektų supratimo pilnatvės turtus ir galėtų pažinti Dievo slėpinį – Kristų, kuriame slypi visi išminties ir pažinimo lobiai. Jėzus yra išmintis, jo gyvenimas, mokymas, viską ką matome jame yra Dievo išmintis. Jis yra visa Dievo pilnybė. Kol 2,9. Juk Kristuje kūniškai gyvena visa Dievystės pilnatvė. Išmintis pasireiškia teisumu, šventumu ir amžinąja garbe – atpirkimu.

 

2)   Teisumu. Dievas atsiuntė savo Sūnų kaip tiesos standartą. Jėzus buvo teisus, yra teisus, gyveno teisiai, išliks teisus per amžius. Ką reiškia teisus? Jeigu yra kažkokie įstatymai, tai teisus yra tas, kuris jų laikosi. Mes dažnai sakome: "Aš esu teisus" Ir kiekvienas turi savo teisumą. Teisėjų laikais Izraelis elgėsi kiekvienas pagal savo teisumą. Ir mes matome į ką pavirto tauta. Šiandien žmonės gyvena pagal savo supratimą ir ką mes turime? Ar tai padeda? Daugiau kaip pusė santuokų Lietuvoje išyra, nes visi turi savo teisumą. Galime didžiuotis, kad pirmaujame savižudybių skaičiumi pasaulyje? Vaikai žudo savo tėvus, nepagarba vyresniesiems įsigalėjo. O mes norime uždrausti tėvams fiziškai drausminti savo vaikus. Rykštės reikia už nedrausmingumą ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Ačiū Dievui, kad jis myli ir tobulai drausmina. Ir tai mūsų teisumo padariniai. Štai kur veda mūsų teisumas. Žmonės kalba apie vienybę, bet jos neieško. Dievas nemeluoja. Jis sako Rom 3,10-12 Nėra teisaus, nėra nė vieno. Nėra išmanančio, nėra kas Dievo ieškotų. Visi nuklydo, visi nuėjo vėjais; nėra kas darytų gera, nėra nė vieno. Dievo akyse mes esame neteisūs. Tokia yra teisa. Tačiau Dievas mylėjo mus tokius ir atsiuntė Jėzų ‑ mūsų teisumą. Rom 3,20-24 nes įstatymo darbais jo akivaizdoje nebus nuteisintas nė vienas žmogus. Per įstatymą tik pažįstame nuodėmę. Bet dabar be įstatymo pasireiškė Dievo teisumas, paliudytas Įstatymo ir Pranašų. Tai Dievo teisumas, tikėjimu į Jėzų Kristų duodamas visiems tikintiesiems. Nėra jokio skirtumo, nes visi nusidėję ir stokoja Dievo garbės, o nuteisinami dovanai jo malone dėl Kristaus Jėzaus atpirkimo.

 

3)   Pašventinimu. Heb 12,14 Siekite šventumo, be kurio niekas neregės Viešpaties. Jei įdėmiai skaitome Bibliją, mes matome, kad visi tikintieji vadinami šventaisiais. Ne todėl, kad visi buvo mirę tikintieji (kai kurie šventaisiais skelbia po mirties), bet todėl, kad Dievas pašventino juos savo Dvasia. Šventas –atskirtas Dievui. Jon 17,17 Jėzus meldė: Pašventink juos tiesa! Tavo žodis yra tiesa. Fariziejai šventino išorę. Rituališkai plaudavosi rankas prieš valgį, indus ir kitokius daiktus. Jie smerkė Jėzų, kad jo mokiniai to nedaro. Mat 25,25-28 Vargas jums, veidmainiai Rašto aiškintojai ir fariziejai. Jūs valote taurės bei dubens išorę, o viduje esate pilni gobšumo ir nesivaldymo. Aklasai fariziejau. Pirmiau išvalyk taurės vidų, tai bus tikrai švari ir išorė! Vargas jums, veidmainiai Rašto aiškintojai ir fariziejai! Jūs panašūs į pabalintus antkapius, kurie iš paviršiaus gražiai atrodo, o viduje pilni numirėlių kaulų ir visokių nešvarumų. Taip ir jūs iš paviršiaus atrodote žmonėms teisūs, o viduje esate pilni veidmainystės ir nedorumo. Šiandien daug tokių religingų žmonių, gal net jūs esate vienas iš jų?

 

4)   Atpirkimu. Pats žodis 'atpirkimas' mums kalba apie pakartotiną nuosavybės išpirkimą. Tarkim jūs pametėte savo laikrodį. Po kurio laiko pamatėte jį ant kito žmogaus rankos. Tas žmogus jokiu būdu jo jums neatiduos, tad jūs pasiūlote jam pinigų ir vėl nusiperkate savo laikrodį. Tai atpirkimas.

Taip, mes buvome Dievo nuosavybė, bet parsidavėme piktojo vergovėn. Todėl Jėzus savo auka įvykdė amžiną atpirkimą, sumokėjo kainą, kad mes būtume išlaisvinti ir taptume tikro Viešpaties nuosavybe. Šiandien Jėzus yra mūsų dvasios atpirkimas, bet ateityje mes laukiame ir mūsų kūno atpirkimo. Rom 8,23 Ir ne tik ji, bet ir mes patys, kurie turime Dvasios pirmuosius vaisius, ir mes dejuojame, laukdami įsūnijimo ir mūsų kūno atpirkimo. Tuo tarpu mes esame išgelbėti viltimi. Taip pirma dvasia, po to kūnas. Ar norite sulaukti savo kūno atpirkimo? Ar norite drauge su miriadų miriadais garbinti Viešpatį danguje ir naujojoje žemėje? Tada kreipkitės į Viešpatį dabar.

 

Kad kas giriasi, girtųsi Viešpačiu. Viešpats trokšta, kad mes visi girtumėmės tik Viešpačiu, nes jis yra mūsų išgelbėjimo šaltinis. Jis mūsų gerbuvio šaltinis. Nieko negalime patys iš savęs. Negalime savęs išgelbėti. Negalime jokiais gerais darbais išgelbėti, nes tada galėtume pasigirti prieš Dievą. Tačiau Viešpats aiškiai skelbia, kad be jo negalime išsigelbėti. Juk Raštas sako, kad Jon 1,3 Visa per jį atsirado, ir be jo neatsirado nieko, kas tik yra atsiradę. Kūrėjas myli jus ir laukia kol jūs sugrįšite pas jį. Ateikite pas Jėzų dabar. Prašykite jo atleidimo ir amžinojo gyvenimo dovanos. Jėzus kviečia šiandien Apr 3,20 štai aš stoviu prie durų ir beldžiuos: jei kas išgirs mano balsą ir atvers duris, aš pas jį užeisiu ir vakarieniausiu su juo, o jis su manimi. Atverkite savo širdies duris Kristui, nes tik jis vienintelis gali atleisti nuodėmes ir atvesti jus į dangų.

 

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Tai tiesa, širdies durys turi visda būti atviros ... jos turi būti atviros ne tik mus liaupsinantiems žodžiams, ne tik savo šeimos problemoms, jos turi būti atviros mus kritikuojantiems, mums nepatogiems broliams ir sesėms, jų skausmui, jų problemoms...Tam jos turi atsiverti vis plačiau. Būtent taip jos atsivers Dievui.